• Гърция
  • Испания
  • България
  • Турция

ИспанияКоста Брава (Costa Brava) е крайбрежен район в провинцията Жирона в Североизточна Каталуния. Коста Брава се простира от Бланес, на 60 км от Барселона, до френската граница.

Името му идва от испански - "costa" означава бряг, а "brava "– скалист или див. Докато голяма част от крайбрежието на Коста Брава е ориентирано основно към туристите, друга част е запазила традициите си и се е превърнала в „скрит бисер“ за посетителите, които искат нещо повече от слънце, пясък и сангрия.

Работно време: Почти всички учреждания - църкви, банки, ресторанти, магазини, музеи - затварят за обедна сиеста. Тя варира по продължителност и точно начало, но обикновено е най-малко два часа. Общо работното време през лятото е между 9:30 и 13:30 часа и между 16:30 и 20:00 часа. Някои големи търговски вериги и определени магазини може и да са отворени, но са по-скоро изключения.

Валута: Можете да осребрите пътнически чекове в банките и обменните бюра. С кредитна карта можете да платите сметката си в хотелите и ресторантите от среден и по-висок ранг. Почти във всяко градче има АТМ устройства.

Кой е един от най-любимите градове на Салвадор Дали? Коя е най-дългата курортна шопинг улица в Испания? Защо наричат Коста Брава  “Скалистият бряг”? Тези и много други отговори можете да откриете на място в каталунския средиземноморски курорт Коста Брава!

В непосредствена близост до Барселона на 20 км по протежение на морския бряг, съставен от множество типични средиземноморски градчета и селца, се простира романтичен испански курорт. Наречен е Коста Брава от испанските моряци, което в буквален превод означава “див , скалист бряг” и е туристическа дестинация от 50-те години на 20-ти век.

Първият курорт и столица на Коста дел Маресме е Калея, известен с най-дългата шопинг улица в Испания. Той е на 30 км от Барселона и впечатлява с разнообразен нощен живот, търговски бутици и красива плажна ивица.

Нови пищни хотели и добре оформена пешеходна зона примамват в Санта Сузана. А Лорет де Мар е като Лас Вегас на Коста Брава. Казината и скъпите ресторанти са мястото, където можете да опитате шанса си и да се поглезите с вкусни ястия.

От най-северните грабващи окото курорти е Тосса де Мар. Природата там, ще ви накара да замълчите в умиление. Най-хубавото е, че всички изброени места са с много добра транспортна инфраструктура и ви осигуряват сигурен и бърз достъп до красива Барселона, където българският ген вече е на почит, благодарение на футболния аз Христо Стоичков!

До френската граница се намира градчето Кадакес, което е било притегателен център за творците Пабло Пикасо и Салвадор Дали. Театърът-музей на Дали е позициониран в друго китно местенце -  град Фигерес, който е четвъртата посещаема забележителност в Испания след музея Прадо в Мадрид, музея на Пикасо и футболния стадион Камп Ноу в Барселона.

Интересен факт е, че през 98г. крайбрежните градове в Коста Брава подписват хартата Карта де Тоса, с която се задължават да защитават природата. В резултат Ислас Медес е първият природен морски резерват в Испания, който е убежище на стотици животински и растителни видове.

Най-старият град е Бланес и съхранява средновековни паметници и романтична гледка на старото пристанище. Недалече на север е една от най-красивите ботанически градини с над 3000 вида екзотични растения.

Плажовете в Коста Брава са изключително чисти и поддържани. Жегата е поносима, а въздухът е кристален, благодарение на добре развитата флора в района. Има условия за водни ски, уиндсърф, гмуркане и риболов. Храната е разнообразна в целия спектър на средиземноморската кухня, а хотелите гостоприемни и приветливи.

Няма добавени продукти в тази категория.
Powered By OpenCart
Туристическа агенция - Савов © 2019